Security Awareness

Omschrijving:

De rol van de medewerker is van groot belang bij informatiebeveiliging. Deze rol wordt vaak onderschat en blijft hierdoor onderbelicht. De medewerkers zijn zich veelal niet bewust van de dreigingen op het moment dat zij nog even snel informatie delen via privémail of Whatsapp of toch maar even een post-it met wachtwoord op de desktop plakken, zodat ze die niet kunnen vergeten. Het gevaar ligt hierdoor op de loer.

Security Awareness zorgt ervoor dat men zich bewust wordt van de gevaren bij onzorgvuldig delen van informatie. Tijdens de training krijgt men inzicht in zaken als Social Engineering, wachtwoordbeleid, phishing, virussen en de nieuwste technieken.

 

Doelgroep:
Deze training is bestemd voor het operationele personeel, maar ook voor  teamleiders, managers, security officers en directie.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • Overzicht van recente nieuwsberichten en ontwikkelingen gemeld in de media die het onderwerp moeten positioneren.
  • De rol van cybercrime, toename in cybercrime en veel voorkomende vormen van cybercrime. Personen of organisaties achter cybercrime. Uitleg van het verdienmodel van bepaalde cybercrime activiteiten.
  • Cybercrime dichter bij huis: op welke manieren krijg je er mee te maken bij werk of in de thuissituatie. Hier worden de awareness onderwerpen of hoofdlijnen uitgelicht. Denk hierbij aan: misbruik van wachtwoorden, risico van zwakke wachtwoorden, identiteitsfraude, ransomware, ontwikkeling van ransomware, phishing en onvoorzichtig gebruik van e-mail, advertentie netwerken als middel voor malware-verspreiding, risico van het gebruik van clouddiensten, gedragsregels rondom web, (gevonden) USB-sticks, etc. en gebruik Social Media (Twitter, Facebook, Whatsapp).
  • Uitwerking van een aantal onderwerpen / verdachte situaties: hoe herken je ze, wat wordt er van je verwacht. Waar kan je meer informatie vinden (internet, intranet, servicedesk).

 

Wanneer:
In overleg

Locatie:
Dit kan inhouse zijn, maar ook een trainingsruimte bij Pinewood

Inschrijven:
Maatwerk training

Kosten:
Deze training is maatwerk. We bieden de training in diverse vormen aan, zoals een lunch & learn of een workshop. Op basis van uw behoefte en wensen wordt de training ingevuld. Vraag een offerte aan voor een op maat gemaakte training via info@pinewood.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Heeft u vragen over deze training, neemt u dan contact met ons op via constantijn.rodenberg@pinewood.nl of via 015 -251 3636.

Neem contact met mij op!

Security Awareness

Omschrijving:De rol van de medewerker is van groot belang bij informatiebeveiliging. Deze rol wordt vaak onderschat en blijft hierdoor onderbelicht....