Pinewood wenst u fijne feestdagen en een gezond en veilig 2021!

Een korte terugblik en vooruitblik

Begin 2020 zijn we enthousiast en vol verwachting van start gegaan met het jaar. Wie had kunnen vermoeden welke veranderingen er op ons af zouden komen. Na 26 jaar Pinewood zijn we tenslotte wel iets gewend, maar het kan altijd nog turbulenter. Na de eerste schrik in maart zijn we snel met nieuwe plannen gekomen en hebben we ons aangepast aan een andere manier van werken, vanuit huis werken, van seminar naar webinar, van klantenbezoek naar het zakelijke Teams.

In ons Security Operations Center zagen we intussen het aantal dreigingen snel toenemen en hebben we onze klanten kunnen bijstaan om deze af te slaan. De gezondheidszorg stond extra onder druk. Om onze verantwoordelijkheid in deze crisis te nemen hebben we ziekenhuizen (waaronder Erasmus MC) gratis aangesloten op ons SOC en het Nationaal Detectie Netwerk (nu ZDN) van het NCSC. Extra detectie voor onze zorg. En gelukkig hebben we veel kunnen afvangen. Het aantal thuiswerkers zorgde voor een geheel ander type netwerk en daarmee een andere aanpak van de security. Onze klanten hebben we hierin kunnen adviseren en ondersteunen d.m.v. het inregelen van extra security maatregelen en extra monitoring. Intussen liepen de meeste projecten door en werd ons SOC wisselend bemand door een A en een B team.

Nu het jaar ten einde loopt, kijken we terug op een jaar met gezonde groei en maken we plannen om Pinewood nog sterker als Security Expertisecentrum in Nederland te profileren.

Komend jaar hoop ik dat we elkaar weer de hand kunnen schudden en zonder Teams met elkaar kunnen spreken. Ik wil u oprecht danken voor het vertrouwen in onze organisatie. 

Mede namens alle medewerkers van Pinewood wens ik u gezonde feestdagen en een veilig 2021.

Hans Doornbosch