Over ons

Pinewood is al 26 jaar specialist in informatiebeveiliging en een IT security partner voor al uw security vraagstukken. Dit betekent in de praktijk dat wij graag proactief met u meedenken over uw security vraagstuk. Belangrijke onderdelen van de Pinewood bedrijfsfilosofie zijn focus, kwaliteit en samenwerking. Een langdurige relatie met diverse organisaties in Nederland bewijst het succes van deze filosofie. Dankzij specialistische kennis, in combinatie met een analytische aanpak van technische vraagstukken, heeft Pinewood een zeer sterke naam verworven. Pinewood richt zich niet alleen op IT, maar ook op uw business. Organisatorische en technische maatregelen gaan hand in hand. De business informatiebeveiliging weet wat belangrijk is voor de organisatie, IT niet. IT security specialisten kennen de technische dreigingen. Gezamenlijk zullen passende maatregelen genomen moeten worden. Wij spreken de taal van zowel de business als IT. Door onze jarenlange ervaring en expertise  op het gebied van informatiebeveiliging kunnen wij uw bedrijfscontinuïteit waarborgen.

Missie
Wij zijn actief in de dynamische cyber wereld. Dit daagt ons continu uit onze kennis en expertise in te zetten. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de bedrijfscontinuïteit van onze klanten en streven we ernaar onze klanten een betrouwbare en zorgeloze digitale omgeving te bieden.

Visie
Het publieke Internet zal (de komende jaren) het platform blijven voor het uitwisselen van informatie. Dit betreft publieke informatie maar ook vertrouwelijke informatie. De continuïteit van bedrijven en dus onze economie is ervan afhankelijk. Wij spreken de taal van zowel de business als IT. Pinewood maakt IT begrijpelijk. Onze security specialisten geven u  advies over het beheer van uw IT-omgeving en de inrichting van uw organisatie m.b.t. cyber security. Tevens kunnen onze security specialisten uw ICT-afdeling ontlasten door hen alle onderhoud en beheer van uw security maatregelen uit handen te nemen. Pinewood streeft naar een betrouwbare, veilige en zorgeloze digitale omgeving.

Wat maakt ons uniek?
Pinewood is deskundig en professional met een focus op informatiebeveiliging. Wij spreken de taal van zowel de business (Informatiemanagement) als IT.  Onze mensen zijn hoogopgeleid, gedreven en beschikken over veel kennis. Er wordt veel aandacht besteed aan training van de medewerkers en alle consultants zijn in ruime mate gecertificeerd.

 • Pinewood is nauw betrokken bij de samenleving waarin zij werkt en voelt zich verantwoordelijk. Pinewood treedt faciliterend op naar maatschappelijke organisaties en ondersteunt hen financieel en met inzet van mensen. Voorbeelden hiervan zijn stichting voor gehandicapte sport (roeien), stichting voor slechtzienden (hulphonden), jaarlijkse bijdrage aan Alpe d’HuZes, hoofdsponsorschap studenten roeivereniging, lokale maatschappelijke verenigingen en ondersteuning van startende ondernemers.
 • Pinewood stimuleert het onderwijs bij HBO en universitaire opleidingen door middel van stageplaatsen, lezingen, opdrachten en advisering van onderwijsinstellingen op het gebied van technische innovaties. Daartoe wordt in Delft jaarlijks de “Pinewood Innovatieprijs” uitgereikt.
 • In het overleg met verschillende instanties en verenigingen delen wij onze kennis rond Cyber Security. Voorbeelden hiervan zijn het NCSC, de Haagse Security Delta, PVIB en TU Delft.
 • Pinewood heeft oog voor de ecologische gevolgen van haar handelen in de maatschappij. Voor alle auto’s is het beleid dat zij een beperkte uitstoot van CO2 (inzet van hybride voertuigen) mogen hebben en alle medewerkers bewust met transport dienen om te gaan. Zodoende is onze ecologische voetprint minimaal.
 • Pinewood selecteert haar leveranciers op hun maatschappelijke inzet. Onze keuze voor producten is gebaseerd op kwaliteit maar ook op gedrag van onze leveranciers. Wet- en regelgeving worden strikt nageleefd.

   

  • Medewerkers
   Pinewood biedt gelijke kansen en rechten aan zijn medewerkers zonder discriminatie naar ras, herkomst, social status, leeftijd, politieke opvatting, geaardheid en gezondheid. Pinewood draagt zorg voor veilige arbeidsomstandigheden, beschermt de fysieke integriteit en gezondheid van de werknemers en bevordert hun persoonlijke ontwikkeling en scholing. Hierbij wordt binnen het interne management systeem de naleving gecontroleerd.