Pinewood ontzorgt Haaglanden Medisch Centrum (HMC) op digitale veiligheid

HMC (Haaglanden Medisch Centrum) is de fusie-organisatie van Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo. De 3 locaties van het HMC (Antoniushove, Bronovo en Westeinde) spelen al ruim 150 jaar een prominente rol in de zorg voor de gezondheid en het welzijn van inwoners uit de Haagse regio. Als topklinisch ziekenhuis doet het HMC veel wetenschappelijk onderzoek en is het een belangrijk opleidingscentrum voor artsen.

De ontwikkelingen zoals ‘e-Health’, ‘Bring Your Own – Medical - Device’ en de digitalisering binnen de zorgprocessen volgen elkaar snel op. Waar je in een andere sector nog wat langer kunt nadenken en nog wat kunt wikken en wegen over de veiligheidsrisico’s van een oplossing, zijn in het ziekenhuis de veiligheidsrisico’s ondergeschikt aan het leven van de patiënt. Het inzetten op security is daarom een must.

"We zijn daarvoor bewust op zoek gegaan naar spelers die dit op Nederlandse bodem kunnen leveren.  We zochten dienstverlening dichtbij, met een aanbieder die onze lokale omgeving en lokale omstandigheden goed zou begrijpen. Een organisatie die aansluit op de omvang en volume van het ziekenhuis, zodat ze ook met ons mee kunnen bewegen.”

“Pinewood beschikt over een state-of-the-art Security Operations Center (SOC) in Delft, waarmee ze in staat zijn onze digitale omgeving 24x7 in de gaten te houden om elke mogelijke inbreuk in onze beveiliging te voorkomen”. “In de komende jaren zien we een steeds complexer samenspel van technologie, hier in onze ziekenhuizen en bij onze patiënten thuis. Om dát aan te kunnen, nemen we nu deze toekomstgerichte stap en starten we de samenwerking met het SOC van Pinewood.”


Robin Hoogduin
Chief Information Officer (CIO)