Blog HMC: Het belang van een Security Operations Center (SOC) in de Zorg

Security en privacy zijn de speerpunten in de zorg, omdat eigenlijk alle informatie heel gevoelig is.

Door de snel veranderende IT-omgeving binnen de zorgsector (denk hierbij aan E-health, digitalisering van zorgprocessen en het gebruik van medische technologie op eigen apparatuur) neemt het belang van security toe. Monitoring van de digitale infrastructuur en de beveiliging hiervan wordt van groot belang. Voor veel zorginstellingen is het echter onmogelijk om kennis en kwaliteit in die omvang binnen te halen. Als het dan ook nog eens om 24/7 monitoring gaat, waarbij mensen ook in staat zijn breder in de markt optredende patronen te herkennen, is de samenwerking met een SOC een toekomstgerichte stap.

In Zorgvisie is een blog gepubliceerd van onze klant Robin Hoogduin van HMC (Haaglanden Medisch Centrum) over het belang van een Security Operations Center (SOC) in de Zorg. In dit blog vertelt Robin waarom een SOC noodzakelijk is en wat de toegevoegde waarde van een SOC is.

We zijn er trots op dat ons Nationaal Security Operations Center zijn expertise mag inzetten voor het grootste ziekenhuis in regio Haaglanden.